keskiviikko 7. kesäkuuta 2017


Keskiviikko 7.6.2017


Aloitimme päivän kymmeneltä ohjaajien ja isosten kesken valmistelemalla Pellinmäkeä riparikuntoon.
Rippikoululaiset saapuivat kahden aikoihin ja Pellinmäki täyttyi puheensorinasta. Nostimme yhdessä lipun salkoon ja aloitimme leirin. Riparilaiset jaettiin heti ryhmiin joita kutakin vetää oma isonen. Ryhmissä alettiin miettiä yhteisiä pelisääntöjä, joiden mukaan voimme elää tämän viikon yhdessä.

Säännöt leirille Ramin kauniilla käsialalla

Yhtenä leirin sännöistä on myös, että puhelimet viedään lukkojen taakse kaappiin säilöön. Puhelimia saa käyttää vain päivällisen jälkeen klo 16:30 - 17:00 ja lisäksi jos niitä tarvitsee käyttää työvälineinä opetuksissa.
Siirryimme seuraavaksi ulos pelailemaan yhdessä, että jaksoimme syödä mahat täyteen ruokailussa. Päivällisen jälkeen päästiinkiin jo käsiksi ihaniin puhelimiin :)  

Puhelimet parkissa
Yhteistä ulkoilua
Päästiin viestittelemään kavereille ja
snäppäilemään ettei striikit katkea :)
Päivällisen ja puhelinten räpläilyjen jälkeen oli ensimmäisten isosryhmätuokioiden aika. Ryhmissä tutustuttiin paremmin muihin ryhmäläisiin ja täytettiin omat "naamakirja" sivut, sekä opeteltiin käyttämään ja etsimään eri kohtia raamatusta. Sadun johdolla tehtiin myös työskentely jossa opittiin hieman helluntaista ja pyhästä hengestä.
Seuraavaksi kävimme viettämään yhteistä leirijumalanpalvelusta, eli jumista. Ensimmäisen päivän jumiksen valmistelimme pelkästää isos ja ohjaaja porukalla.

Iidan ryhmän työskentelyä
Heikki ja Konsta rukoilevat toisten puolesta jumiksessa

Jumiksen jälkeen kävimme laskemassa lipun porukalla ja lähdimme viettämään isosten vetämää iltaohjelmaa alakertaan. Iltaohjelmassa perinteisesti lauletaan yhdessä ja isoset esittävät hauskoja tai vähemmän hauskoja sketsejä, sekä vetävät erilaisia pelejä ja leikkejä.
Iltaohjelmasta siirryimme saunomaan ja iltapalastelemaan, joiden lomassa oli hieman myös vapaa-aikaa leiriläisillä.
Illalla riparilaiset pääsivät myös täyttämään leiripäiväkirjaa. Leiripäiväkirjassa vastaillaan erittäin tiukkoihin ohjaajien kysymyksiin sekä fiilistellään kulunutta päivää. Tämä tarkoittaa siis ettei leirin päätteeksi ole mitään erillistä "loppukoetta".
Illan päätteeksi isos-Iida piti meille iltahartauden, jonka jälkeen lähdettiin untenmaille.

J-P ja Konsta esimerkillisesti laskivat illalla lipun

Hulvatonta meininkiä isosten iltaohjelmassa

Kynttilät Iidan iltahartaudessa oli aseteltu kauniisti


-Tomi